Brocantes / rommelmarkten / antiek

Brocantes / rommelmarkten / antiek

De regio’s Aisne en Franse Ardennen zijn bekend om hun prachtige brocantes, die van mei tot en met september plaatsvinden. Tijdens deze periode organiseert elk dorp meestal één brocante. Brocantes zijn een leuke manier om de lokale sfeer te proeven en op zoek te gaan naar unieke vondsten.

Er zijn verschillende websites waar u kunt nakijken wanneer de brocantes in elk dorp georganiseerd worden.

Zoek op

http://brocabrac.fr/index.php,

www.happy-aisne.com,

www.info-brocantes.com, of

http://vide-greniers.org

voor een overzicht van de komende brocantes in de regio’s Aisne en Franse Ardennen. Tip: zoek in beide regio’s, aangezien Mainbresson op de grens ligt van beide streken.

Bezoek een brocante en ontdek de schatten die deze regio’s te bieden hebben. Of u nu op zoek bent naar antiek, unieke kunstvoorwerpen, of gewoon lekker wilt rondsnuffelen, er is voor ieder wat wils. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de brocantes in de Aisne en Franse Ardennen regio’s.

Brocantes, vide-greniers en antiekmarkten in de Champagne-Ardennen en Aisne

  • Overal in de Champagne-Ardennen vinden brocantes, vide-greniers en antiekmarkten plaats.
  • Vooral in de zomer zijn er veel plaatselijke rommelmarkten.

Waarom vroeg opstaan de moeite waard is

  • Vroeg opstaan is de moeite waard als u op zoek bent naar een unieke vondst.
  • De handelaren staan meestal al vroeg te wachten bij het uitladen van hun spullen, meestal beginnen ze om 6 uur ‘s ochtends.
  • Bovendien is de temperatuur dan het aangenaamst.

Wat u kunt verwachten

  • Zelfs als u niet die ene kunstenaar of die bijzondere fruitschaal vindt, kan een bezoek aan de brocantes, vide-greniers en antiekmarkten ervoor zorgen dat uw dag toch nog geweldig wordt. Vaak is er ook een feesttent, barretje of zelfs een bbq bij de markt, en dit zorgt voor een echte Franse sfeer.
  • Of het nu een grappige kandelaar of een ander leuk vondstje is, er is voor ieder wat wils. Zeker voor Nederlanders zijn er andere producten te vinden dan de spullen die je bij Nederlandse rommel- of antiekmarkten vindt.

Tweedehands winkel Bell’ Occas in Mon Idee
25 minuten rijden

Als je op zoek bent naar unieke tweedehands meubels en decoratie voor je huis, is Bell’Occas in Mon Idee, Aisne, de plek om te zijn. Deze populaire tweedehands winkel biedt een breed scala aan meubels en andere spullen van hoge kwaliteit, van vintage stijl tot moderne ontwerpen.

Bell’Occas is gelegen in het centrum van Mon Idee, dus het is gemakkelijk te bereiken. De winkel heeft regelmatig nieuwe voorraden, dus er is altijd iets nieuws om te ontdekken. De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam en kunnen je helpen bij het vinden van precies wat je zoekt.

Naast meubels heeft Bell’Occas ook een grote collectie accessoires en decoratie, van kunstwerken tot kleine meubelstukken en verlichting. Er is zeker iets voor iedereen.

Bell’Occas is open van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 18.30 uur. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van de winkel (https://belloccas.fr/) voor meer informatie en updates over nieuwe voorraden.

Tweedehands winkel Emmaüs Vervins-Laon à Saint-Gobert
30 minuten rijden

Emmaüs Vervins-Laon à Saint-Gobert is een populaire tweedehands winkel in de Aisne, gelegen in het dorpje Saint-Gobert, vlakbij Vervins. Als je op zoek bent naar leuke snuisterijtjes en antiek, is dit zeker een bezoek waard. De winkel biedt een grote variëteit aan tweedehands spullen waarbij je soms hoge kwaliteit tegenkomt, van meubels tot decoratie en kleding.

Bij Emmaüs Vervins-Laon à Saint-Gobert kun je terecht voor allerlei leuke snuisterijtjes en antiek, van oude boeken en kunstwerken tot retro meubels en accessoires. De winkel heeft regelmatig nieuwe voorraden, dus er is altijd iets nieuws om te ontdekken.

Emmaüs Vervins-Laon à Saint-Gobert is gewoonlijk open op woensdagmiddag en zaterdagen, maar niet tijdens lunchtijd. Het is aan te raden om even te bellen van tevoren of ze open zijn.