Wandelen in de Franse Ardennen

Wandelen in de Franse Ardennen

Outdoor Active

Outdoor Active is een populaire app voor mensen die houden van outdoor activiteiten, zoals wandelen en fietsen. Met de app kun je gemakkelijk toeristische wandelroutes vinden in de buurt van het vakantiehuis in Mainbresson, of in andere delen van de wereld. Wij hebben een aantal routes in de app geplaatst.

De app biedt tal van handige functies, zoals kaarten en afstanden, zodat je altijd weet waar je bent en hoe ver het nog is naar je bestemming. Ook kun je foto’s en reviews van andere gebruikers bekijken om een beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten van de route.

Met Outdoor Active kun je ook je eigen routes maken en delen met vrienden en familie. Zo kun je gemakkelijk samenwerken aan het plannen van een leuke en avontuurlijke vakantie.

De regio rond Mainbresson is een waar wandelparadijs voor natuurliefhebbers. Gelegen op de grens van de Franse Ardennen en de Thierache en Aisne streek, biedt de omgeving talloze mogelijkheden voor prachtige wandelingen.

Van korte, gemakkelijke wandelingen rond het huis zelf tot uitdagende tochten door de heuvels en bossen, de regio rond Mainbresson heeft iets voor elk niveau. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden te zien onderweg, zoals oude abdijen en kastelen, wat de wandelingen nog interessanter maakt.

Wandelpad Val de Serre

Dit wandelpad ligt direct aan het dorpje Mainbresson.

https://www.tourisme-thierache.fr/fiche/detail/374/a-voir-a-faire~Visites~Parcs-et-Jardins/Zone%20humide%20du%20Val%20de%20Serre

https://www.tourisme-thierache.fr/fiche/detail/367/a-voir-a-faire~Visites~Parcs-et-Jardins/Prairie%20sous%20le%20Bochet

https://www.tourisme-thierache.fr/fiche/detail/455/a-voir-a-faire~Loisirs~Detente-et-Loisirs/Le-Val-de-Serre

Op http://www.rando-cretes.fr/circuits staan veel wandel en fietspaden.

In de buurt is de route van 16km langs de kasteelkerken: http://www.rando-cretes.fr/circuit/114-les-eglises-fortifiees-de-thierache

Bij Rocquigny:

http://www.rando-cretes.fr/circuit/115-sur-les-traces-de-jean-mermoz

Bij Hirson:

Een waterval en vijver. Bekijk meer informatie