Fietsen

Fietsen

Allerlei leuke routes:

http://www.rando-cretes.fr/circuit/134-la-fontaine-rouge

Mountainbiken:

In de buurt van Mainbresson zijn meerdere mountainbike routes aanwezig. Een aantal routes is goed aan te rijden met de fiets en bij een aantal routes is het aan te raden om er naar toe te rijden met de auto. Hieronder vindt u een overzicht:

*Vanuit Mainbresson kunt u fietsen naar het bos tussen Brunehamel en Ribeauvillel. Op zo’n 7 km ligt dit bos met enkele mountainbike routes

* In het dal, net voordat u Mainbresson uitfietst, ziet u links en rechts de mogelijkheid om een mountainbike parcours te volgen. Het is een mooie route die om het riviertje de Serre heen slingert

*Iets verder weg ligt Aubenton met een aantal fraaie routes. Zie de volgende link voor meer informatie:

http://www.randonner.fr/rando/veloroutes-et-voies-vertes/la-haye-d-aubenton/

*In Hirson heeft u een groot natuurgebied met verschillende opties voor een sportief uitje. Uiteraard zijn hier ook vele mountainbike routes aanwezig. In het geval dat het ‘kantoortje’ open is, kunt u een kaart verkrijgen. Anders is het zelf een beetje de verschillende routes verkennen en (uit eigen ervaring) dit is misschien wel de leukste manier:

http://www.picardietourisme.com/nl/sejour-picardie/loisirs/thierache-sport-nature-004.aspx

Racefietsen:

Er zijn zeer interessante racefietsroutes.

Tip: blijf zoveel mogelijk van de RN (Route National) wegen en fiets binnendoor. De variatie aan kleine charmante dorpjes en pittige heuvels maken het zeer aangenaam om een paar uur op de racefiets door te brengen.

In een aantal dorpjes is er wel een barretje om een bak koffie te doen of om je bidon te vullen. Let wel op dat je tussen de dorpjes door nauwelijks iets aantreft. Het is aan te raden om een goede navigatie bij de hand te hebben, bv. Outdoor Active.