Locatie

Locatie

Tussen de Ardennen en de Aisne…


In een gebied met natuur en pittoreske Franse dorpjes…

…daar ligt Gite Mainbresson, een 170 jaar oude en stijlvol gerenoveerde, voormalige Franse boerderij. Direct gelegen naast het kleine kerkje zoals hiernaast afgebeeldt. Een vakantie- of weekendverblijf voor een groep tot 10 personen (8 volwassenen en 2 kinderen). Geniet van de weidse omgeving met heuvels en de absolute rust. 

In de omgeving is van alles te doen; zowel voor de cultuurliefhebbers, sportievelingen als voor gezinnen die van (activiteiten in de) natuur en van rust houden. Een auto is wel essentieel, aangezien winkels op meerdere kilometers afstand zijn…

Direct vanaf onze locatie kan je heerlijk wandelen en fietsen (vele mogelijkheden voor mountainbikers en racefietsers).

Franse Ardennen

Bij de Ardennen denken de meeste mensen vooral aan België en Luxemburg. Maar net over de Franse grens ligt het departement Ardennes, met daarin de uitlopers van het natuurgebied de Ardennen waar de Maas doorheen meandert. Het Franse deel bestaat voor een flink deel uit bos waarin veel wild voorkomt. Met everzwijnen die op zoek naar voedsel complete bermen omwroeten, of roofvogels die hoog in de lucht cirkelen belust naar prooi in de de akkers onder hen of  een ranke ree die in de avondzon aan de bosrand waakzaam staat te grazen. Een aanzienlijk deel van het prachtige gebied is daarom uitgeroepen tot natuurpark Parc Regional des Ardennes. Mainbresson ligt precies op wandelafstand van het natuurgebied.

Geniet van de natuur

Wandel- of fietsvakantie dichtbij Nederland? Een paar dagen of een hele week, in deze prachtige streek kunt u uren lopen in de natuur en de stilte. De natuur in de Franse Ardennen is ongerepter dan zijn Belgische tegenhanger en u heeft daardoor geen last van massatoerisme. De kans op het zien van herten, roofvogels, fazanten, vossen en zelfs otters is zeer groot. Geniet van de stilte. En kijk ‘s avonds bijvoorbeeld eens naar de sterren met onze telescoop. Lichtvervuiling zoals in Nederland is ver weg is waardoor u een geweldig zicht heeft op de sterren en planeten.

Aisne….de kasteelkerken van Thierache

Mainbresson grenst direct aan de Thierache streek in het departement Aisne, waar de mooiste kasteelkerken te vinden zijn. Het is van oudsher een gebied waar veel gevochten is. De versterkte kerken in de omgeving herinneren hieraan. Het gebied is glooiend en verdeelt in diverse kleurenvakken: het frisse groen van de weides, de fel gele koolzaadvelden, de goudgele graanvelden en de donkergroene bosschages. De runderen staan met hun kalfjes in de wei en daarboven vliegt de buizerd.  Op een paar kilometer van Mainbresson ligt de mooie en interessante kerk van Parfondeval (zie video). De streek heeft overigens ook meer dan vijftig(!) watermolens. De vestingkerkenroute is opgedeeld in 4 verschillende circuits. Het traject kan men volgen door middel van de speciale borden langs de route of door een routekaart die bij de VVV´s verkrijgbaar is. 

Aan te raden