Met de TGV naar Parijs

Met de TGV naar Parijs

Parijs is wat verder gelegen van Mainbresson, maar indien je bijvoorbeeld een week in het vakantiehuis verblijft kan het toch een leuke dagtrip zijn. Trek er dan wel een lange dag voor uit, aangezien het reizen ernaar toe ongeveer 2 uur duurt.

Met de TGV (Train à Grande Vitesse), de hogesnelheidstrein van Frankrijk, kun je vanuit het nabij gelegen stadje Rethel (30 minuten rijden) gemakkelijk naar Parijs reizen. Je kunt tickets kopen op de website van de SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français), de Franse spoorwegen, of bij het treinstation in Rethel.

Om van Rethel naar Parijs te reizen met de TGV, moet je naar het treinstation gaan, dat is gelegen in het centrum van de stad.

Er zijn een aantal opties voor gratis parkeren in Rethel.

  • Er zijn enkele parkeerplaatsen in het centrum van de stad die gratis zijn. Meestal kun je wel een plekje vinden, maar als het erg druk is doordeweeks kunnen deze ook wat sneller vol zijn. h
  • Er is ook een gratis parkeerplaats aan de rand van de stad, genaamd “Parc Relais”. Deze parkeerplaats ligt aan de rand van de stad, dus je zult naar het centrum moeten lopen of met de bus moeten gaan.
  • Er zijn ook enkele gratis parkeerplaatsen bij de supermarkten en winkelcentra in de buurt van het centrum.

Vanuit het treinstation kun je een TGV nemen naar het treinstation “Gare de l’Est” in Parijs. De rit duurt ongeveer 1 uur en 20 tot 30 minuten. De TGV vertrekt meestal een aantal keren per dag, afhankelijk van de dag van de week. Op weekdagen zijn er meestal meer vertrekken dan in het weekend. Het is aan te raden om vroeg te boeken, omdat de prijzen van de tickets vaak hoger zijn als je op het laatste moment boekt.

Als je met de TGV reist, kun je genieten van comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en een catering service aan boord. Het is een snelle en gemakkelijke manier om van Rethel naar Parijs te reizen. Aangezien je je auto niet hoeft te parkeren scheelt het meestal niet heel veel geld. Met de auto duurt het bovendien langer om in Parijs te komen.