Zwemmen

Zwemmen

In de buurt van Mainbresson gaan zwemmen? Er zijn diverse opties.

Zwembaden

Als je op zoek bent naar een dagje zwemmen tijdens je vakantie in Mainbresson, zijn er verschillende zwembaden in de omgeving waar je terecht kunt.

  1. Hirson (30 km, half uurtje rijden): In Hirson vind je zowel een binnen- als een buitenzwembad. Er is ook een bowlingbaan en een restaurant, dus het kan een leuk uitstapje zijn voor het hele gezin. Raadpleeg de website van cap-ile-verte.com voor de openingstijden (meestal gesloten tussen de middag). Houd er rekening mee dat het dragen van een speedo verplicht is! Het adres is ZAC Le Taillis te Hirson.
  2. RocroI (39 km): Je kunt terecht in het zwembad op het adres 13, avenue du Général Moreau te RocroI. Er is ook een sauna en spa en een cafetaria. Kijk voor meer informatie op de website van het zwembad in Rocroi.

Buiten zwemmen in meren

  1. L’Etange de la Motte (27 km, half uurtje rijden): In Signy-le-Petit kun je zwemmen in het meertje L’Etange de la Motte. Er zijn ook verschillende watersporten en activiteiten voor kinderen beschikbaar. En de wandelroute rondom het meer is een aanrader. Bekijk de website van domainedelamotte.eu/loisir/etang-de-la-motte voor meer informatie.
  2. Lac des Vieilles Forges (44 km, 40 minuten rijden). Op de route naar de snelweg vind je Lac des Vieilles Forges in Les Mazures. Zeker een aanrader. Ook leuk om onderweg naar of van Nederland naar toe te gaan bij lekker weer. Er is vanalles te doen en bbq’en is ook toegestaan. Bekijk de Wikipedia-pagina voor meer informatie: nl.wikipedia.org/wiki/Les_Vieilles_Forges.
L’Etange de la Motte
Kaart van het meer Lac des Vieilles-Forges